Марва Оханян е лекар-натуропат, биохимик, професионалист с 45 години опит. Тази мъдра жена смята, че такива, привидно нелечими болести като рак , диабет, високо кръвно налягане , може да бъде изкоренени с доста прости и достъпни методи.

 
Основната задача е да се разбере произхода на по-голямата част от съвременните заболявания!

Нека да разгледаме основните принципи, които трябва да спазваме

Двойно пречистване на токсини

В основата на теорията на медицината е биохимията

Биохимията изучава метаболизма, който е в основата на всички процеси в организма. Прославя биохимията във всичките си лекции. Тя вярва, че биохимията трябва да се знае от абсолютно всеки разумен човек като основите на математиката, например.


Съвременната медицина лекува само симптомите
Това мнение е споделено от Марва Оханян. "Никой няма да каже на жената, например, че тя има рак на гърдата , поради факта, че като дете често е боледувала от ангина или възпаление на белите дробове, които не са били доизлекувани.

Между другото, болест не детето не довърши лечението днес. Помислете и анализира най-вероятно много от вашите детски заболявания стават хронични и мъчение дори и сега.
прочистване

" Причината за всички болести е в червата ",
"Смъртта идва от червата" - казва Марва Оханян и това е буквално така! Ако хората знаеха и използвани за прочистване на червата правила, те биха живели щастливо. По-възрастните хора натрупват в себе си нечистотии, които засядат в червата и там се наслагват, откъдето пръскат токсини из цялото тяло, като това започва от дебелото черво, което е най-уязвимо.

Съществува мит, че ако често се прочистват червата, е възможно да се "измие" микрофлората. Да, можете, но само патогененната, гнилостната микрофлора. Под тежестта на шлаките, червата губят своята еластичност, възможността да се свиват, а проблемът започва с изпразването им.

В съвременната медицина, процедурата по чревното почистване е често срещано явление и безопасно. Основното нещо е, да не се страхуваме и да създадем полезна микрофлора, чрез правилно хранене.


Правилно и неправилно хранене

От голяма полза е, но в днешния свят тя се превръща в голямо зло! -  ХРАНАТА! Общественото хранене и главно бързата храна е криминално деяние по отношение на здравословните храни! 

Това е така, защото в детската градина децата често са болни, а всичко това е заради катастрофалното хранене.

Например, в Швейцария, в детските градини децата биват хранени салати, плодове и чай с мед. Това, според Марва им осигурява достатъчно ситост, както и физическо и психическо здраве.
Тя е убедена, че всички термично обработени храни са безжизнени и погрешни. Важно е,   биохимията на храната и биохимията на тялото, да са в хармония. През зимата, разбира се, е трудно да се консумира жива, сурова храна, но през лятото може да се включва реално в режима на хранене.

За лечение е само доброто, което е създадено от природата! 
Всяка храна има фармакологичен ефект върху тялото. Но положителният ефект е само това, което е в съответствие с нашата биохимия, 
правилно хранене за червата.

"Ако човек развива "екологично" съзнание, няма да се примири с глупостите, които се случват в момента в света, и трябва да започне да убеждава хората, като по този начин подобрява света като цяло!" - Казва Марва Оханян.