Представителният тим на Локомотив допусна първо поражение в контролите в турския курорт Алания. „Черно-белите“ отстъпиха с 0:1 на тима на Слован (Братислава). Единственият гол в срещата падна в 80-та минута след дузпа.

Стартовият състав на Локомотив през първите 45 минути: Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Луке, Мартинович, Марчев, Бакалов, Кики

Двубоят между двата тима започна равностойно, като през първите 30 минути преобладаваше битката в центъра на терена. В 31-та минута Мигел Луке стреля от дистанция, но ударът му бе спасен от вратаря на Слован. В 36-та минута играчът на словаците Мишел Чет напредна и стреля по посока на вратата на Илко Пиргов, като шутът му се удари в напречната греда и излезе в аут. В края на полувремето Локомотив получи право да изпълни корнер от дясно на вратата на Слован. Димо Бакалов центрира, защитник на словаците изчисти към границата на наказателното поле, а там Мигел Луке стреля, но над напречната греда.

Стартовият състав на Локомотив през вторите 45 минути: Кацарев, Петров, Тунчев, Котев, Везалов, Шоко, Йевтоски, Луке (60′ Ияд Хамуд), Умарбаев, Мартинович, Камбуров

В началото на второто полувреме защитник на Слован върна неразчетено топката към вратаря, но капитанът на Локомотив Мартин Камбуров бе изпреварен от стража на словаците преди да достигне до кълбото. В 57-та минута Камбуров стреля от пряк свободен, но топката се отклони в стената. В 75-та минута играч на Слован напредна в наказателното поле и стреля, но над вратата на Кацарев. Три минути по-късно състезател на Слован бе съборен в наказателното поле от Везалов. Съдията отсъди дузпа, а от бялата точка Милан Рунднич вкара за 0:1. В 85-та минута Стефан Йевтоски стреля от дистанция, но неточно.