Отборът на Локомотив Пловдив до 19 години стартира настоящия шампионат много обещаващо. Момчетата на Димитър Палазовв началото на шампионата бяха в челната тройка след серия победи. Всичко това на фона кошмарното миналогодишно представяне, когато юношите старша възраст на смърфовете изпаднаха под ръководството на гръка Кирякус, след като той единствен се нае да ги води, след отказа на тогавашния шеф на школата Митко Джоров да застане на кормилото на този тим. В последствие и за щастие на Локомотив Пловдив, тима не бе пратен да играе по пловдивските села , а бе върнат по административен път в Елитната. Хубавият старт на Локо в тазгодишния шампионат даде поводи за радост и на феновете.

Тази календарна година обаче не започва с добри новини за старшията на деветнайските Димитър Палазов. Той е лишен по един или друг начин от четирима много добри и основни футболисти, без които явно ще трябва да се справя през втората половина от шампионата.

Национала Валери Христов си замина за родната Варна и в момента си търси отбор, но по всичко личи, че той няма да носи повече екипа на черно-белите. Георги Чукалов замина за София и премина в тима на Славия, където се надява да получи шанс за изява в мъжкия футбол. Георги също е национал на България. Расим Сюлейман, който редовно пронизваше противниковите врати пък си е тръгнал от Лаута без да предупреди никого, за да си изпробва късмета в Германия,. Изгоненият от Локо Пд заради порноскандала в края на миналата година Стивън Славков, също национал на България вече е във Верея, показа наша проверка. Вторият отбор на старозагорци, който се състезава във В група приюти футболиста.

Така черно-белите ще трябва да се справят през пролетта без четирима от най-добрите си футболисти, а нови попълнения към момента няма. Ще успеят ли младите момчета в нелеката задача, предстои да проследим…, а още по-интересно е, как в Локомотив Пловдив очакват да попълват първия си тим с юноши, след като изпускат най-добрите си играчи?

Днес тима изигра  първата си за годината контрола. "Черно-белите" отстъпиха на мъжкия отбор на Левски (Карлово) с 0:5. Проверката се игра от 14:00 на изкуствения терен на Лаута. Двубоят бе изгледан от шефа на школата Иван Маринов.

Първото полувреме не започна добре за възпитаниците на Димитър Палазов, след като карловци откриха резултата още в началните минути на двубоя. До края на първото полувреме "сините" реализираха нов гол и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:2. През второто полувреме гостите стигнаха до нови три гола за крайното 0:5.