"Ботев" загуби от  "Хонвед" с 0:2 в първата си зимна контрола.Канарчетата започнаха мача в състав: Георги Георгиев, Лазар Марин, Цветомир Панов, Крум Стоянов, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Меледже Омнибес, Милко Георгиев, Тодор Неделев, Серкан Юсеин и Борис Тютюков.Първото полувреме завърши при резултат 0:1 за унгарците. Символичните гости поведоха в резултата в 29-та минута след статично положение. Центриране от фаул в близост до флагчето за изпълнение на корнер бе засечено с глава в мрежата на каначетата. Тодор Неделев и Лазар Марин пропуснаха по едно чисто положение за гол през първата част. Първо Марин бе изведен добре, но успя да си поведе удачно топката и скъси ъгъла спрямо вратата и спечели само корнер. Неделев пък успя да отнеме добре от бранители на унгарците и с прехвърлящ удар бе на сантиметри от поразяване на целта.

През второто полувреме в игра се появиха Рангел Игнатов, Даниел Златков, Кристиян Добрев, Радослав Апостолов и Иван Кирев. През по-голямата част от вторите 45 минути канарчетата бяха по-активния отбор на терена, но така и не достигнаха до гол. Серкан стреля на два пъти, първо с крак, а после с глава, но и при двата му опита не намери очертанията на вратата. Удари на младия Иван Кирев на два пъти бяха блокирани или от добра намеса на вратаря на унгарците или от бранители пред него. 7 минути преди края на мача пък гол на жълто-черните бе отменен. Кирев вкара красиво попадение, но то не бе зачетено заради нарушение в нападение на друг футболист в жълто-черно. Секунди след това унгарците поведоха с 0:2. След ниско центриране от ляво нападател на Хонвед засече топката и я прати в мрежата на Георги Георгиев.

На трима от своите футболисти не можеше да разчита старши-треньорът на "Ботев" Николай Киров в първия неофициален двубой за годината. Това бяха Лъчезар Балтанов, Омар Косоко и Фелипе Бризола.Както е известно капитанът на "канарчетата" пропусна целия есенен дял от сезона заради операция на коленни връзки и треньорският щаб няма да форсира връщането му в игра. Лъчо тренира с отбора, но все още му липсва практиката в игрова обстановка, която ще бъде възстановена първо чрез тренировки и едва след това и с участие в контролите.Включилият се с двуседмично закъснение в подготовката Фелипе Бризола ще трябва да навакса с кондиционната си форма преди да влезе в игра. Бразилецът също пропусна голяма част от есента заради травма в коляното и също като Балтанов все още не е готов да се появи в игра. Омар Косоко също не бе на разположение за първата контрола заради болки в ахилеса.