В Корея се смята, че колкото по-бяла кожата ти, толкова по-благородническо потекло имаш. По време на династията Корио, децата от горните обществени слоеве, са мили лицата си с отвара от цветове на праскова. В Хонконг, Индия и Япония масово се използват смлени ментови листа, от които се прави паста, действаща като избелваща маска за лице. Ментовата каша престоява 15 минути, след което се отмива. За по-добър ефект трябва да се прави всеки ден. Индийките пък разчитат на различни съставки за безупречния си тен. Рецептата за съвършен цвят на лицето е грам брашно и куркума за да изтъркване на мъртвите клетки, а сокът от лимон, смесен с мед, е идеалното средство за избелване.

Тайландките слагат масло от тамаринд във ваната за мека и блестяща кожа. Освен това то избелва зоните около коленете, лактите и мишници. Алое верата пък е предпочитана за лекуване на акне.

Японките използват оризово вино за маска за лице. От джибрите правят паста, с която се изглаждат бръчките и правят кожата по-мека.
Талк и зърнена пудра срещу неприятната миризма

Цветната вана е една от запазените марки на азиатците. Жените от Малайзия, Тайланд, Индонезия и Китай я използват не само за красота, но и за ритуал за късмет, за прогонване на лоша енергия, за освежаване на ума и тялото и за преодоляване на проблем с телесната миризма. Съставките, с които се приготвя ваната, са: листа от кокос, листа и ядки от бетел, различни ароматни цветя, талк и пудра за лице, направена от зърна.

Суши за красива и здрава коса

Японките се кълнат в свойствата на водораслите, благодарение на които косите им изглеждат блестящи и копринени. Водораслите нори, които у нас най-често консумираме под формата на суши, са чудесен източник на йод, който е основен виновник за растежа на здрава коса. Освен това в тях се съдържат желязо, цинк, мед, селен. Азиатките от Страната на изгряващото слънце правят отвари от нори, с които мият сухите си коси, за да ги подхранват.

Кокосът бори пърхота

Индийките разчитат на алма и шикакай да подхранват и заздравят красотата на косите си. Къната пък е призната от тях за естествен балсам и боя за коса. Сънародничките на Индира Ганди се доверяват и на кокосовото масло, с което масажират скалпа и косата си преди да нанесат шампоана, твърдейки, че е страхотно лекарство срещу сухата и изтощена коса. Маслото от кокос подпомага
растежа и е чудесен съмишленик в борбата с пърхота.

Домашна защита срещу слънцето

Ако не сте особени почитатели на козметичните слънцезащитни кремове, то и сами можете да си забъркате. Трябва да сварите сока от няколко краставици, да добавите глицерин и розова вода и да натриете лицето си. На тоалетката на индийките присъстват продукти, съдържащи лимон, мляко, шафран и сол. С лимона изсветляват луничките, с млякото и солта омекотяват кожата. Шафранът заедно с млякото отблъскват пигментацията, докато медът действа като овлажнител.

Малък съвет

Черният молив може да е модерен и предизвикателен елемент в грима ни, но не е подходящ за малки очи. Азиатските гримьори препоръчват да използвате тъмнокафяв или тъмносив молив, защото и двата цвята отварят очите.