България отново е употребена по вероломен начин за целите на рашизма чрез пропага(н)ден трик за българска сметка- ТАСС илюстира оплакване на външния министър Лавров със снимка на чисто партиен паметник в София. http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Moskva-se-oplaka-Strani-ot-ES-vazhvaliavat-Hitler-i-oskverniavat-save_644952.html

Защо България, която и друг път назидателно е употребявана от рашистката пропаганда като негативен пример какво се случвало в една европейска страна под “западното иго”, е толкова привлекателна за подобен тип манипулации на Кремъл за българска сметка?

Отговорът е много прост: защото съветската символика, за която всъщност се възмущава Лавров, нито веднъж не е поставена под въпрос от която и да било българска институция. Дори напротив – при опитите на граждански организации да поискат мнение за статута на тази символика в държавата ни, която е била окупирана от СССР без да е причинила нито една съветска жертва и е единствената завзета от Червената армия чужда територия в Европа без да са водени за нея бойни действия, на експертно ниво съответните специалисти от Министерството на външните работи систематично и автоматично отговарят в полза на съветската версия за окупацията ( като форма на освобождение – при положение, че на българската територия не е имало военна съпротива срещу Червената армия, ). Това се случи както при министър Николай Младенов, така и при служебното правителство на Марин Райков, а след това и при министър Даниел Митов, макар въпросните политици лично не са давали повод да се смята, че споделят подобно просъветско отношение.

Окрилена от устойчивата позиция на съветско-руската пета колона в българските институции, днешната рашистка пропаганда оперира с тази даденост, останала непокътната в и евроатлантическа България, за да се гаври с българския интерес да възтържествува истината и справедливостта десетки години, след като България бива брутално окупирана след безпричинно обявяване на война от Съветския съюз на 5 септември 1944 г. въпреки поддържането на мир и дипломатически отношения от царството с империята на Сталин през цялата война дотогава.

Вместо да извади пред скоби историческата специфика, която прави българският случай различен от всички останали на континента, днешната рашистка империя употребява гарантираното мълчание на агнетата тук за нови мечешки набези срещу имиджа на България, която отново няма да протестира срещу това евразийско вероломство. Как искате евроатлантическите ни съюзници да ни подкрепят срещу руската хибридна война, ако ние самите позволяваме на рашисткото масло да се сипе безнаказано в този огън, на който системно ни пекат, вместо да се извинят за причиненото на окупираната без повод и лишената 45 години от национална самостоятелност клета България?

А би трябвало, както вече напълно сериозно съм предлагал, София  да поиска да бъде вдигнат паметник на премиера Константин Муравиев в Москва като жест на благодарност, че е наредил половин милионната армия на царството да остане в казармите и да не даде нито един изстрел срещу нашествениците с цел да няма разрушения и жертви ( включително сред червеноармейците). Можеше на българската земя да загинат хиляди съветски войници и офицери, както се е случило поколение по-ранох на руснаците при нападението на Русия срещу България през 1916 г. Но със заповедта си българското правителство предотвратява повторението на руско-българската война , макар не България, а северната агресивна страна да е нападателят отново.

За съжаление тази българска риба отдавна е вмрисана откъм главата- вече и откъм държавния глава със сигурност.

Share on Facebook