В Пловдивския районен съд започва делото срещу три измамнички, представящи се за врачки, развалящи  смъртоносни черни магии.  От март до юли 2013 г. известните с прозвището „маг“ Надежда Василева, Лиляна Илиева и Гина Събева са успели да оплетат в мрежите си четири наивни жени от  Пловдив, Раковски и Пещера.  В отчаянието си заради тежки здравословни проблеми на децата им, те се обърнали измамничките  за помощ.  

Коварните „лечителки“ безскрупулно се възползвали от това и под прикритието „разваляне на черна магия“ успели да ограбят пострадалите с почти  52 хиляди лева.  Те  имитирали уж тайни ритуали и се правели на ходжи, като предричали черни бедствия за семействата и близките на измамените,  които трябвало да им броят  много пари за разваляне на  смъртоносни черни магии. 

Мошеничките  прибирали  левове, валута,  бижута и други ценности, срещу смехотворни заклинания, става ясно от разследването. Така например,  жената от Пещера получила листчета с арабски букви срещу 380 лева.  Тя ги занесла на истински ходжа в джамията, който й казал, че това са молитви за празниците, а не за разваляне на магии. Постепенно измамите са разкрити и трите врачки се изправят пред съда.