Телевизионният канал Си Ен Ен излъчи репортаж, посветен на това, какво би се случило с американската политика, ако Доналд Тръмп бъде убит по време на церемонията по встъпването му в длъжност. Репортажът е качен и в YouTube.
„На церемонията ще има две линии за следване. Първата – администрацията на Барак Обама, която все още е на власт. Втората няма да се появи, докато Доналд Тръмп не встъпи в длъжност, а сенатът не одобри неговото назначение”, обяснява на репортера политологът Джон Форте.
 
Журналистът Брайън Тод разглежда варианта, че ще бъде убит не само Тръмп, но и вицепрезидента и най-висшите лица от конгреса след инагурацията. Ако и с тях се случи нещо, задълженията на президента ще изпълняват министрите, започвайки с държавния секретар, обяснява журналистът.
 
Американците, изгледали репортажа, взривиха социалните мрежи от недоумение – защо телевизията подстрекава към убийството на избрания президент. „Най-вероятно, Си Ен Ен смята, че това е нормално – открито да се застъпва за покушение срещу избрания президент Тръмп, за да запази на власт администрацията на Обама”, пише потребител в Туитър.

По-рано друга медия - "Дейли мейл", изби рибата дивотия срещу Тръмп. Британското издание плете интрига с вехти СНИМКИ от въздушен бой между Ф-16 и руски С7-27, че Америка се готви за война с Русия в деня, когато милиардерът е победил на изборите.