Това са лидерите и бойците на най-мощните групировки в Сирия, по-познати като ”умерена опозиция” – „фатх халаб”, „джейш ал ислам”, „нур ад-дин ал-занки”, „ахрар ал шам”, „джабхат ал нусра”, армия на муджахидините.

Същите онези, които според доклада на Пентагона са получили половин милиард долара, за да се борят с Асад. Това са лицата на арабската пролет. Това са хората, които ние подкрепяме и за които изнасяме оръжие. Това са НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ.

Аз лично ги харесвам. Хубави, вдъхващи доверие момчета. Някакви прости путинисти пищят, че тези групировки искали да наложат Шериат и избивали християни, шиити, алауити, язиди, кюрди. Голям праз, колко му е да турим бурката в името на чудесния ни 500 годишен рахатлък с ислямисти. Нали носителите на експертиза ни казват, че е било много яко?

Сравнете сега тези момчета с Асад. Асад - лекар, завършил на запад, работил в най-престижната кралска болница в Лондон, където е родено кралското семейство. Асад, човекът, който пази религиозното разнообразие в Сирия с цената на живота си и който превърна Сирия в единствената мюсюлманска държава, в която официално се празнуват християнски празници. Лош, отвратителен, зъл кръвопиец. Пълен тъпанар. Как па не даде на САЩ и на чаршафите да си прекарат газопроводите през Сирия, за да не му подпалят страната?

Лош, лош Асад.