Осем месеца условна присъда наложи Окръжен съд - Бургас на 27-годишния пловдивчанин Слав Георгиев, който това лято се опитал да подкупи несебърски полицаи. Той се призна за виновен и се покая за постъпката си.

На 13 юли Слав е арестуван за притежанието на дребно количество марихуана в Слънчев бряг. Той е задържан от полицаите и отведен в РУП-а в Несебър. Точно преди да бъде изведен от патрулката Слав извадил 12 банкноти по 20 лева и ги поставил на земята. „Почерпете се и да забравим за случая, че трябва да си ходя в Англия“, казал той на полицаите, но те не взели парите и образували нова преписка – за подкуп на длъжностно лице.

Слав Георгиев от дълги години работи в Англия. Има чисто съдебно минало, до този момент никога не се е сблъсквал със съд или прокуратура.

За подобно провинение в Наказателния кодекс е предвидено до 10 години затвор, но предвид поведението му, пловдивчанинът получи само условна присъда. Слав не само признал напълно вината си, а и съдействал на разследващите като на няколко пъти се връщал от Англия, за да бъде разпитван .