Промени в Наредбата за местните такси и цени за територията на община Пловдив ще гласува на днешното си заседание ОбС на града.

Наемът за Колодрума за спортно мероприятие в рамките на един ден се запазва и остава 6000 лева, а за концерти, изложения, ревюта и др. - 9000 лева. Предвидени са отстъпки при ползване на Многфункционалната зала за повече от 24 часа.

За провеждане на мероприятия за един ден на Античния театър цената е 2 700 лева. Ако искате да сключите там граждански брак, ще трябва да заплатите 1 000 лева.

За по-качествено и пълно обслужване на клиентите, които ползват залите в Дома на културата „Борис Христов“, от ръководството на дома са направили сериозни инвестиции по отношение на закупуване на нова техника и оборудването на залите, става ясно още от предложението.

Наемът на Зрителната зала за един ден е 880 лева, а за Балетна зала – 220 лева. Желаещите да ползват роял „Бродман“ ще трябва да платят 300 лева, а за един час цената е пет пъти по-малка.

Фамилният билет за посещение в Етнографския музей е 10 лева, а комбинираният в Природонаучния музей - 10 лева.

7 нови услуги се въвеждат в ОП „Траурни дейности“. Таксата за организиране на погребение и/или кремация е 24 лева. Пак толкова ще се заплаща и за разбиване и премахване на бетон от гробното място.

Предлаганите изменения са продиктувани от постъпили в администрацията  писма от директори на общински предприятия и институти, в които се изтъква потребността от нови услуги, както и от осъвременяване на съществуващите цени в общинската наредба.