Повечето, ако не всички от нас, са имали някаква случайност в живота.

Може би сте казал едно и също нещо по същото време като някой друг, или може би сте попаднали на стар приятел на най-малко вероятното място.

Но има и такива съвпадения които са от типа на   “никой няма да ми повярва, че се случи” , а след това има и такива, “олеле, това е невероятно”.

Обърнете внимание на снимките по-долу за няколко невероятни примери.

Марк Твен е предсказал собствена си смърт

Авторът е роден през 1835 г., когато Халеевата комета минава земята. Тя преминава само веднъж на всеки 76 години и Твен прогнозира, че ще умре на следващото преминаване. “Дойдох в с Халеевата комета през 1835 г.”, казва той през 1909 г. “Тя идва отново следващата година, и аз очаквам да изляза и да си тръгна с нея.” Писателят е починал в деня на появата й през 1910 г.

A.F. Bradley , NAS

Мис “Непотопеяма”!

Невероятно, жена е оцеляла в три катастрофи на кораби от един и същи клас, включително и “Титаник”.
Медицинската сестра Виолет Джесоп успяла да оцелее след като лайнерът HMHS британик попаднал на немска мина през 1916 г. А лодката, в която била евакуирана потънала под въртящото се витло.Четири години преди това тази медицинска сестра се намирала на кораба “Титаник” и тогава също успяла да се спаси.
През 1911 г. Виолет била на борда на “По-стария” брат на споменатите по-горе два големи лайнера – “Олимпик”, когато той се блъснал в крайцера “Хоук”. В тази авария никой не пострадал. Нищо чудно, че я наричат Мис “Непотопеяма”.

wikipedia

Съвпадение или прераждане?

Основателят на компанията Ferrari, Енцо Ферари, починал на 14 август, 1988 г. Само месец по-късно, на 15 октомври е роден , футболиста на Арсенал Месут Йозил.

savpadeniq

Семейство ” Симсън”  прогнозира през 2000г., че Тръмп ще бъде прездент на САЩ.

Е.. и това ли е съвпадение?!

The Simpsons , Drew Angerer

Холандски велосипедист избягва две самолетни катастрофи.

Маартен де Йонг е избягал не от една, а от две самолетни катастрофи. Той би трябвало да бъде на борда на Малайзия Airlines полет 370, преди да реши да вземе полет, който е час по-рано. Той също така е трябвало да лети на Малайзия Airlines полет 17, този, който е бил свален над Украйна.

ZURAB DZHAVAKHADZE , Maarten de Jonge

Човекът, който прогнозира потъването на Титаник

14 години преди Титаник да потъне, през 1898 г., Морган Робъртсън, писател фантаст от САЩ, пише новела, наречена “Безсмислието”, разказваща  потъващия  кораб. Корабът в книгата се нарича Титан, но това не е края на приликите. Например, като истинския Титаник, Титан е описан като непотопяем. Също така не е имало достатъчно спасителни лодки и се сблъска с айсберг в Северния Атлантик.

F.G.O. Stuart , George G. Rockwood

 

Двойна трагедията на язовир Хувър

112 са били смъртните случаи свързани с изграждането на язовир Хувър, но има странно съвпадение между първата и последната жертва по време на изграждането му. Първият човек -неговото му име е било Джордж Тиърни, който се удавя в Колорадо на 20 декември 1922 г., докато търсят идеалното място за язовира. Последния е Патрик Тиърни, син на Джордж, който също е починал на 20 декември през 1935 година.

hdrinc , Bureau of Reclamation

Първия и последния войник от Първата световна война.

Първият и последния британски войници, убити в Първата световна война са погребани в Сейнт Симфориен в Белгия. Техните гробове са разположени само на 6 метра един от друг , но това е просто съвпадение, тъй като не е било планувано.

Virginia Mayo , Peter Johnston

Случая на Антъни Хопкинс 

Когато Антъни Хопкинс се подготвя за ролята си в “Момичето от Петровка”, иска да намери версия на книгата , написана от Джордж Файфер. Търсел навсякъде, но не можел да намери копие, докато един ден, седейки в метрото, той намира нечие забравено копие на книгата.

Когато Хопкинс по-късно се запознава с Файфер, той му казва, че не може да му даде копие от книгата, защото последното го дал на един приятел, който го изгубил някъде в метрото.

Universal Pictures , Universal Pictures

Имал ли е Едгар Алън По машина на времето ?

В своята книга, наречена “Историята на Артър Гордън Пим”, авторът описва как четирима моряци, които са оцелели след потъването на кораба им са принудени да се хранят с момче на име Ричард Паркър.

46 години по-късно обаче, лодка наистина потъва, както и членовете на екипажа, които са били спасени и са били принудени да ядат юнгата, за да оцелеят. Името на това момче било – Ричард Паркър.

Edgar Allan Poe , wikipedia

Ако статията Ви е харесала, споделете я с приятелите си! Екипа на Ponichka ще Ви бъде безкрайно благодарен!