Километрични задръствания има на булевардите „Никола Вапцаров“ и „Коматевско шосе“, съобщава Дарик, позовавайки се на свои слушатели. От полицията уточниха, че няма пътнотранспортно произшествие, а тапите се получават заради усложнената пътна и метеорологична обстановка. На бул. „Никола Вапцаров“ закъсал автомобил допълнително пречи на трафика.

Затрудненията предизвикват забавянето на автобусите от градския транспорт. Не може да се разчита и на такситата, чиито диспечери или не вдигат телефоните, или излъчват сигнал „заето“, или нямат свободни коли.

Над Пловдив продължава да вали сняг. Тази нощ в града са чистили над 50 снегорина, съобщиха от ОП „Чистота“.

Ограничено е движението на всички моторни превозни средства (МПС) над 12 тона на територията на Област Пловдив с изключение па пътищата Пловдив-Карлово, Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ „Тракия“. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. По пътя Павел баня-Зелениково движението е ограничено за атомобили над 7 тона, а тези до 7 т. задължително трябва да се движат с вериги.

Пътищата Югово-Лъки-Здравец, Храбрино-Лилково, Гълъбово-Бяла Черква и Лъки-Белица са отворени за МПС до 3,5 т., а автомобилите задължително трябва да ползват вериги.

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за всички МПС.

Сняг вали над цялата област. Техниката на Областното пътно управление обработва републиканските пътища.