Цяла нощ пътищата в Пловдив ще се обработват с химически прапарати и снегорини, а на сутринта отново ще бъде разпръсната сол, съобщи директорът на общинскта фирма „Чистота“ Иван Стоянов.  

Булевардите са мокри от валежите от дъжд и сняг през деня, а през нощта се очаква снеговалежите отново да продължат. По вътрешнокварталните улици, които също са черни има много вода, заради невъзможността на шахтите да поемат големите количества. Остава и проблемът с паркиралите в малките улици коли.

Има достатъчно количества сол, за да бъде обезпечена обработката на пътните настилки в Пловдив, увери Стоянов и уточни, че количествата са разпоределени до петък.

По думите му пързалката по главните улици в града снощи се образувала от продължаващия снеговалеж, съчетан с минусиви температури и интензивен трафик.

В Пловдивска област на този етап няма съобщения от общините за проблеми за затворени или заледени пътища, съобщиха от Областната управа. Почти всичките фирми работят, чистят и опесъчават, уточни главния екперт по сигурността Валери Баранов.