“Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд – не е възможно”, каза днес на форум в София лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и моментално беше разбран правилно от своите соцколеги. Още на място те обявиха, че БСП се отказва от искането си за отмяна на въпросния данък.

С други думи- вече е възможно ГЕРБ да направи коалиция с БСП. Интересно какво ще поиска в замяна столетницата, която всъщност брани собствения си заможен електорат и си го признава с този косвен данък “признание” след като вече веднъж беше иницатор за неговото въвеждане.

Нека предположа…Ъъъ, сетих се! Санкциите срещу Русия да бъдат дружно и все по-ядно одумвани вече не солово, а на два гласа и едновременно от ГЕРБ и БСП!

Тази “случка” идва на дневен ред след като Борисов обърна палачинката за Румен Радев и започна да го хвали за честната победа и да обяснява колко достойно е загубил от него, макар до неотдавна го сравняваше с Орешарски, най-голямото нищожество в неговите очи. http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/bojko-borisov-gen-rumen-radev-e-sledvashtijat-oresharski.html.

Изкушавам се да цитирам колко пъти през последните няколко години съм писал за това, че тайната мечта на Борисов е да управлява като Меркел в рамките на т.н. голяма коалиция със соцпартията. При една от редките ми изяви от телевизиония екран като коментатор Борисов прати обслужващия си персонал Цецка Цачева да ме оплюва лично на следващия ден ( както и Цветан Цветанов да ме провергава в друга телевизия).

Но това е вече минало сбъднато – най-често изтъкваната пречка пред общия път на генетично и манталитетно еднаквите партии вече падна и остава “младите” от ГЕРБ да се вземат със столетните си каки и батковци.

Както е известно, човек е голям, колкото са големи мечтите му, макар да има и друг принцип, който би трябвало да удря камбаната: “внимавай какво си пожелаваш”!

Кой кого ще завлече на това хоро, предстои да видим.

Share on Facebook