Президентът на футболен клуб „Векта” Пловдив – Петър Никленов се обяви категорично против община Пловдив да опрощава дълговете на Ботев и Локомтоив. „Не може по този начин да се „спонсорират” търговски дружества с парите на пловдивчани”, заяви той на нарочна пресконференция дадена днес. Поводът за брифинга бе сагата между клуба и общината започна в началото на 2016-а година, когато ФК „Векта” бяха изведени от владение на бившия Работнически стадион.

„Иван Тотев не е виновен! Виновна е системата, която допусна да се случат тези неща. Виновни сме всички ние – пловдивчани! И аз съм българин пловдивчанин и не ми харесва как ме правят на идиот.” Никленов обяви, че съди Общината за делба на едноименния спортен комплекс.

Никленов обяви, че е благодарен на кмета и екипа му, защото след анализ на ситуацията смята, че вместо да му извадят очите са му изписали вежди. Бизнесменът припомни, че в края на 2016-а Окръжен съд Пловдив отсъди общината да предаде иззетия имот във владение на ФК „Векта” и да заплати направените разноски по делото на стойност 66 376, 30 лева. На 5 януари се е състоял въвода на Векта в спортния комплекс и в момента клуба е владетел на целия имот, обяви Никленов.

Той допълни, че има заведено дело срещу Община Пловдив от 15 март 2016-а година за съсобственост и делба на владението.  Предмет на този процес е делбата на имота и съдът ще определи кой на какви граници има право, коментира Никленов. Според него накрая ще стане така, че ФК „Векта” ще се окаже законовият собственик на спортния комплекс.

Шефът на клуба изтъкна, че освен неговия и Ботев, всички останали пловдивски клубове ползват незаконно общинските терени. Той призова администрацията да обърне внимание на този факт, като направи необходимото да бъдат приведени в законово положение, за да им се помогне.