"Иво Прокопиев и Симеон Дянков са действали като съучастници", това заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров. "Разполагаме с писмени доказателства, и със свидетелски показания за повдигнатото обвинението. Има общност на умисъла и от двамата", контрира Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.
 
Според нея има достатъчно доказателства срещу Дянков и Прокопиев за общи действия. Засега Арнаудова отказва да разкрива подборности, докато делото не бъде внесено в съда. "Прокуратурата ще положи усилия и ще иска наказания. максималните присъди за такива деяния до 10 г. лишаване от свобода", поясни Арнаудова. 

Дянков е обвинен за това, че в периода май 2011 г. - юни 2011 г. в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, в съучастие с Иво Прокопиев - Дянков като извършител, а Прокопиев като подбудител, е превишил властта и правата си, с цел да набави облага за "БУЛБРОКЪРС" ЕАД в размер на 1 276 618.85 лв.

Престъплението е свързано с приватизацията на държавна собственост и от деянието са настъпили немаловажни вредни последици за Българската държава - 20 829 200 лв. имуществени вреди. Престъплението е свързано с приватизацията на държавна собственост.