Прокурор Петко Минев ще е новият съдия в Окръжен съд - Пловдив. Той ще встъпи в длъжност на 16 януари. Минев бе повишен в длъжност от ВСС, след като спечели конкурс за повишение.

Миналата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска той да бъде уволнен дисциплинарно, защото Минев е ползвал близо 2 години автомобил, чийто лизинг плащал бизнесмена Атанас Бъбаров. Прокурор Минев ползвал автомобила до започване на проверката от прокурор от СЗ “Антикорупция“-СГП. Узнавайки за тази проверка, Минев предприел действия по прехвърляне заплащането на лизинговите вноски от „Теракс“ЕООД в негова тежест, и това се случило на 18.02.2016г.

Съдия Соня Гешева е поощрена от ВСС за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества и ще получи личен почетен знак.

Като гости на общото събрание на съдиите са поканени представители на Висшия съдебен съвет, председателят на Апелативен съд Пловдив Магдалина Иванова и председателят на Районен съд Пловдив Иван Калибацев.

 

Снимка: dcnews.bg