Нова улица ще бъде изградена през 2017-та година в „Западен“, съобщи районният кмет Димитър Колев. Трасето ще започва от ул. „Остромила“ и ще стига до ул.“Елена“. То ще е дълго 2 км и ще свързва Коматевско шосе и Прослав.

Общата ширина на улицата ще е почти 12 метра, предвидено е да има велоалея и джобове за спирки. 40 000 лева вече са осигурени целево за проектиране, допълни Колев.

В момента се водят разговори с Голяма Община за изграждането на още една нова отсечка в района. Тя ще свързва Пещерско шосе и Гребната база.

„Става въпрос за ул. „Рая“, която към момента е тупик. За да реализираме идеята, започваме разговори за отчуждаване на имотите, които ще попадат в пътното трасе“, уточни той.

До средата на февруари се очаква да започне строителството на парка в Розариума. Проекът е мащабен и е на стойност 350 000 лева, като включва цялостно обновяване на близо 8 дка от площта на парка до Гребната база. Ще бъдат изградени нови детски площадки, атрактивни съоръжения за игра, въжени пирамиди, осветление, чешма и фонтанка, беседки, пейки, барбекюта, спортна площадка с волейболна мрежа“

През 2017-та година в „Западен“ ще бъде довършен и парка в района на Акациевата горичка. Предвижда се още изграждането на два многоетажни паркинга в района. Целево са поискани и 350 000 лева за събарянето на Гарнизонна фурна.