Трупът на 63-годишен мъж е бил открит след пожар в къща в Панагюрище, съобщи за "24 часа" началникът на областната противопожарна служба комисар Иван Панайотов.

Сигнал за пламнала къща на ул. "Нешо Бончев" в средногорския град бил подаден в четвъртък сутринта от съседи, които видели от жилището да излизат облаци дим.

Изпратените на мястото противопожарни екипи успели бързо да потушат огъня. При претърсването на жилището в една от стаите открили тялото на собственика. Според първоначално събраните данни пожарът е възникнал от паднала на пода незагасена цигара, която е подпалила вещи в помещението.

Аутопсия ще покаже от какво точно е починал собственика на къщата, но това вероятно е станало от задушаване, сочи първоначалния оглед. Само преди 20 дни мъжът, чието име не бе съобщено, е бил спасен от пожарникарите при подобен пожар в същата къща. Тогава съседи навреме видели избухналия огън и пожарникарите успели да изкарат от пламъците стопанина невредим. Това е втора жертва на пожар в региона. Преди няколко дни мъж загина при пожар и в пазарджишкото село Огняново.