Срещате се със симпатичен непознат, но не събирате смелост да го заговорите?

Най-ефективната техника на флирта е широката усмивка и кратките, остри погледи. Според изследвания, направени от психолози, повечето мъже се отнасят негативно към прекалено напористите жени. Така че не се обвинявайте в липса на смелост да осъществите първа контакта. Не са нужни думи - езикът на тялото е достатъчен.

За жените, които си мислят, че не са достатъчно привлекателни, има добра новина. Сигналите, които му изпращате, са по-важни от начина, по който изглеждате. Към бързите и красноречиви погледи, които му хвърляте, може да „добавите" и гланц за устни - той увеличава шансовете ви за романтична връзка, тъй като оставя по-ярко впечатление в мъжкото съзнание. Мъжете обръщат внимание и на невидими „жокери" като аромата на тялото и съотношението между обиколката на талията и бедрата.

Как да не се издъните на среща
Важно е не само да получите покана за среща, но и по време на нея да „закрепите" позициите си. Кои ваши действия ще му направят лошо впечатление?
? Разговорите по мобилния телефон и писането на sms-и.
? Грубото отношение към обслужващия персонал на заведението.
? Нарцисизмът, прекаленото говорене за себе си.
? Разговорите за диети.
Освен това, помнете, че първата среща не води до каквато и да била обвързаност - ако нещо не ви харесва или ви притеснява, нищо не ви задължава да продължите отношенията си с този човек.