Състав от съдебни заседатели съобщи пред съдията решението си по случая на Дилън Рууф - младият мъж, който хладнокръвно застреля 9 души по време на църковна служба. Масовото убийство в Чарлстън, Южна Каролина, потресе САЩ. 
 
Решението дойде след последното заседание, на което Рууф избра да се защитава сам, пише Канал 3. Младежът за пореден път заяви, че не съжалява за стореното и не би променил нищо, дори ако можеше. Той сподели с присъстващите, че от ФБР го попитали дали мрази афроамериканци. До ден-днешен отговаря категорично "просто не харесвам това, което правят".

Извършеното от него е  окачествено от съда като "престъпление от омраза". Това е и първият случай, в който осъждат на смърт престъпник по такова обвинение. Рууф възнамеряваше да настоява за доживотен затвор, но на последното заседание той заяви, че "не вижда какво би се променило с това".

"Все още чувствам, че трябваше да го направя. Всеки, който мрази нещо или някого, в главата си има причините да го прави.", заяви 22-годишният Дилън.