Клиенти на нискотарифна авиокомпания стоят блокирани на летище София часове наред. Полетът София - Мадрид от 6.30 ч. тази сутрин е бил отменен, но пътниците не са информирани за причината, съобщи БНР. 

Десетки пътници, сред които и журналистът Атанас Илиев, чакат на летище София от 4.00 часа тази сутрин, за да отлетят за Мадрид. Около час по-късно е станало ясно, че полет няма да има. 

Всички останали полети на авиокомпанията и на всички останали авиокомпании на летището бяха извършени. На летището чакат и  хора с малки деца, има и възрастни хора.

"Беше ни казано, че евентуално последно ще летим в 14.30. Тук няма и кой да питаме, защото няма представителство на компанията, за да питаме какво се случва", казаха чакащите. 

Съгласно европейското законодателство в конкретният случай пътниците имат право на 400 евро компенсация, обясни Игнат Арсенов от Европейския потребителски център. 

След като видим, че полетът ни е закъснял, ще представим всички документи - билети, бордни карти заедно с една жалба - до превозвача.