Руските хакери, които искаха да се намесят в президентските избори в САЩ, не са извършили пиратско влизане в екипа за националната кампания на Доналд Тръмп.Това съобщи директорът на ФБР Джеймс Коми.

През декември миналата година бе сформирана парламентарна комисия в Конгреса на САЩ, която трябваше да установи дали е имало намеса на руските хакери по време на предизборната камапния в САЩ. Американските разузнавателни служби обвиняват руският президент Владимир Путин и правителството в Москва в организирането на кампания с цел да бъде провален американския демократичен процес с цел да се помогне за победата на милиардера Доналд Тръмп.

Според спецслужбите руснаците са хакнали електронната поща на Демократическата партия и пощата на един близък до Хилари Клинтън, а след това са разпространили в интернет и по-специално в Уикилийкс информацията, до която са стигнали, преди изборите с цел да се дестабилизира кандидатурата на демократите - Хилари Клинтън, предаде БГНЕС.

Според директора на ФБР, който говори пред комисията за разузнавателните служби в Сената, руснаците са влезли в компютрите от кампанията на Тръмп на местно, но не и на национално ниво. "При нас няма никакви данни, че предизборната кампания на Доналд Тръмп е била подложена на пиратска атака на национално ниво", каза още директорът на ФБР.

Руснаците са стигнали до данните на Републиканската партия, но ставало въпрос само за електронна поща, която вече не е била използвана", поясни Корни. Събраните информации са били "стари неща", каза още директорът на ФБР.