В Пловдив са взели пример от Русия и чистят снега с тактиката използвана от братучките, които имат огромен опит с тежките зимни условия по пътищата. Видеото ни изпрати наш читател. То е заснето преди минути на пловдивския булевард "Мария Луиза".

Вижте видеото от Пловдив, а под него и това от Русия. Единствената разлика е, че на едното място почистват със селскостопански трактори със саморъчно "гребло", а на другото с истинска снегопочистваща машина!

"Има огромна разлика между снегопочистваща машина и камион или трактор с гребло.  Тези гребла са саморъчно направени и са само за парлама. Греблото на обикновения снегорин е доста сложно устройство, което "обира" всички неравности на пътя. Освен това самата машина е с изнесен център на тежестта и за това тези машини за друго не могат да се ползват. А ние закачаме нещо като гребло, което е на педя от земята, на стара селскостопанска машина. И резултатът е заледяване до 5 минути след преминаването му. Да не говорим за начина на обработка на пътищата със сол или химикали, който е тотално сбъркан. Този сняг, който не е чак толкова силен, може да бъде изчистен до черно и поддържан с минаването през едно и също място на качествена машина не повече от 4 пъти за 24 часа. НЕ е вярно, че не може да се чисти при снегонавяване. Просто се започва по-рано с обработката и снега изобщо не се трупа върху пътя, дори и при -15 или -20 градуса. А има машини и за разбиване на лед и коловози. Има комбинирани - всичко в едно. В Пловдив можем да се оправим с 10-15 такива машини, вместо 70 дърти трошляка", споделя читател на Glas.bg.

 

 

 

Така чистят в Русия

Posted by Иван Димитров on Samstag, 31. Dezember 2016