Окръжна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт срещу 66-годишната Иванка Ройдова от пловдивското село Брани поле за подбуждане, с користна цел, към отвличане на един човек и подбуждане към убийство на общо шест човека. Кървавата Иванка, както стана известна Ройдова, е с обвинение за общо 7 престъпления, извършени в периода 12.02.2016 г. – 18.03.2016 г.
 
66-годишната жена е предадена на съд за това, че умишлено е подбуждала двама мъже, единият от които служител под прикритие, първо да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо Ройдов, а впоследствие – да убият както него, така и още петима от членовете на неговото семейство, сред които и две деца на 8 и 15 години.

Престъпленията са извършени от обвиняемата с користна цел, като тя се надявала след реализирането им да придобие голяма част от наследството на баща си, който починал в САЩ. 

Обещаното от обвиняемата на подбужданите от нея потенциални извършители възнаграждение било 10% от паричните средства, които се ще придобие по сметки в САЩ и които според собствените й изчисления възлизали на 3-4 млн. долара. Иванка Ройдова е била задържана, след като предала на служителя под прикритие сумата от 3000 лв. „капаро” за извършване на деянията, към които го подбуждала.

С определение на съда спрямо обвиняемата е била взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7000 лв., а с постановление на наблюдаващия прокурор й е наложена забрана да напуска пределите на страната. Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за престъпленията, в които Кървавата Иванка е обвинена, е лишаване от свобода от една до шест години.

Припомняме, че скандалът гръмна миналата година, когато агент на ДАНС се представил на жената за наемен убиец. Тя поискала от него да ликвидира брат й и неговото семейство навръх Гергьовден, когато те празнували имен ден. Така Иванка щяла да остане наследник на баща си - почиталия в САЩ милионер Георги Ройдов, и да прибере около 4 милиона долара от имането му. Не е ясно как е щяла да се справи със сестра си Анна, която живее в Америка.