Да се влюбиш безпардонно, е най-якото чувство. Искаш да го крещиш под всяко дърво, накацано от ято врабчета.
Има толкова филми и книги, чиито основен герой е влюбването, но има толкова малко за разлюбването. На никого не му се чете или гледа произведения, които ще му обясняват, че любовта е приключила земния си път.
Дори и да имаме своите затишия във връзката, как да сме сигурни, че любовта все още е там, а не е на кратка почивка.

Блуждаещи очи
Очите казват всичко. Ако очите ви блуждаят сред тълпата, когато сте на среща с приятелки, нищо чудно съвсем скоро да не искат да поглеждат в посока на любимия. Едно е да забележиш атрактивен мъж, защото е грехота да бъде подминат, друго е очите да обхождат неговата осанка по-често от тази на мъжа до вас.

Пеперудите са отлетели
Допреди малко сте чували пърхането на две шепи пеперуди в стомаха си, но от известно време ни вест, ни кост от тях. Ако партньорът ви все още праща любовни sms, но на вас нищо не ви трепва – ясно е, че любовта вече не е във въздуха.

Сексът е изчезнал през прозореца
Повече от сигурно е, че емоцията е поувехтяла, ако се окаже, че скоро не нсе разменяли ласки с любимия. Веднъж извадили секса от любовното меню, със сигурност е първа крачка към последния десерт на отношенията.

Статус – най-добри съквартиранти
Ако започнете да осъзнавате, че вашата половинка бавно, но сигурно се превръща само и единствено в най-добрия ви приятел, то повече от ясно е, че статусът му на любовник скоро ще бъде сменен с този на съквартирант.

Сладките недостатъци вече не са забавни
Разхвърляните чорапи вече не ви изглеждат толкова сладко върху пода. Сгрешеното им местоположение ви дразни неистово. Ако до вчера сте мислили, че тананикането под душа е супер яко нещо, то днес вече ви се ще да изтръгнете гласните струни на певеца в банята. Хюстън, имаме проблем.

Нещо липсва
Да разлюбиш, е сложно за обяснение. Не е лесно да облечеш в правилните думи това, което изпитваш, но със сигурност знаеш, че нещо липсва. Усещането на такава празнота, е ключов сигнал, че сърцето ви вече не прелива от любов.

Няма привличане
Когато сме влюбени, няма значение как изглежда другият, намираме го винаги за привлекателен. Не можем да му се наситим и вечно търсим неговото докосване. Разлюбването обаче не върви ръка за ръка с тази ненаситност. Ако нямате желание да го целувате постоянно и започвате леко да се дърпате, когато пък той иска да го прави, значи нещата са на изпроводяк.