Във връзка с приемането бюджета на Пловдив за 2017г. по отношение на обектите с културна насоченост:

Със 160 000 лева смятаме да завършим ремонта на Етнографския музей, 200 000 лева за подмяна на сцената на Античния театър и подземното пространство. Добавяме и 200 000 лева за облагородяване на пространството около „Жълтото училище“ и отваряне на входа.

За тази година сме заделили 1 млн. лева за кино Космос, чийто проект е на стойност 12 000 лева. Надяваме се до 2019 година да имаме сграда и площадно пространство с културна насоченост. 1 млн. лева сме определили за ремонта на сградата на Дружеството на пловдивските художници.

Надявам се до месец да имаме одобрена задание за ремонт и реконструкция на площад „Централен“ заедно с ремонта на подлеза на улица „Гладстон“. Тук залагаме инженерингова процедура – проектиране и изграждане на одобреното задание от Национални институт по паметници на културата, което включва и археологическите разкопки на Форум – Запад.

350 000 лева залагаме за социализиране на Одеона и Форум – Север, последният етап от социализирането на пространството се касае за сградите, които са в северната част на форумния комплекс, където излезе решение на Върховния административен съд за премахване на павилионите отстрани на Пощата.

2 милиона лева залагаме за изграждането на площадното пространство пред Католическата църква и на конструкцията самата Голяма базилика, включваме дейности, които са в северния кораб на Базиликата по проект на фондация „Америка за България“. Частта, която Община Пловдив ще финансира, е пространството над Северния кораб пред Катедралата.

40 000 лева ще бъдат дадени за „Ядрото“ в „Капана“, като на мястото на дървените греди ще бъде излята стабилна бетонна плоча, ще бъде изградена и съответната подземна комуникация.

Предвиждаме да изпратим делегация до Марсилия, начело с директора на Драматичен театър Пловдив Кръстьо Кръстев, тъй като съвместно работим по проект за закупуване на мобилна зала, която да се използва за културни мероприятия и да се разполага в различни части на града. Цената е около 85 000 евро.