Върху дланите има много повече за четене от небивалиците, които би ви наговорила някоя врачка. Научете се да разчитате знаците, които говорят за вашето здраве - това може да е и животоспасяващо.

Имате ли анемия
Поставете едната ръка с дланта надолу върху масата. С другата ръка натиснете нокътя на показалеца надолу. Отпуснете и наблюдавайте колко време е необходимо, за да се възвърне естественият цвят. Ако този процес е бавен, това е знак за недостиг на желязо или друг минерал. Стремете се да включите в менюто си повече риба, бобови растения, ядки и семена. Ноктите с форма на лъжичка (изпъкнали в центъра) също говорят за анемия, тъй като липсата на желязо води до изтъняването им.

Пиете ли твърде много кафе
Колко кофеин може да приемаме на ден зависи от човека, но има лесен начин да проверите дали не сте прекалили. Хладните и влажни длани говорят, че вашето тяло е в нервно състояние и кофеинът е в повече. Горещите потни длани са признак за хиперфункция на щитовидната жлеза.

Как са кръвоносните ви съдове
Съберете ръцете си като за молитва. Притиснете пръстите си, след което отдалечете дланите една от друга, докато все още притискате пръстите си един в друг. В идеалния случай, ставите трябва да са много гъвкави и ръцете да образуват 90-градусов ъгъл. Ако ъгълът е по-малък, това говори, че кръвоносните ви съдове не са във форма. Това вероятно се дължи на прекомерната употреба на наситени мазнини и сол. Избягвайте пържените храни, червеното месо, пълномаслените млечни продукти и солта за един месец, след което опитайте упражнението отново.