В последните години много хора вярват, че хлорният диоксид (ММС) лекува малария, астма, гъбички, дори рак като пречиства организма от патогените. Откритието на металурга и златотърсач Джим Хъмбъл не е признато от фармацията и не се продава в аптеките. Замислихме се възможно ли е просто един пречиствател за вода да лекува болести, с които медицина се бори от години?

Понякога предизвиква гадене и разстройство

Според някои хлорният диоксид е белина и е вреден за организма, но защитници на ММС казват, че от приема му никой не е умрял. Някои от тях твърдят, че благодарение на него са оздравяли и даряват пари, за да може той да се разпространява безплатно. Е, да, обаче има хора, които са го опитали, и споделят, че той дава странични ефекти като гадене, повръщане и диария. Защитниците на този метод за пречистване на организма не отричат този факт, но обясняват, че се дължало на умирането на бактериите в организма. Затова било добре да се изяде една ябълка преди приема на минералния разтвор.

Странно е защо, след като хлорният диоксид е толкова полезен, не се признае като лекарство и не се продава в аптеките?

Една от възможните причини е, че тогава редица хапчета ще станат ненужни и индустрията ще пострада. Фармацевтичната промишленост е категорична – тя не иска да продава хлорен диоксид, затова някои лекари го прилагат за лечение на пациентите си под сурдинка.

Как действа

До скоро хлорният диоксид се използваше само за пречистване на вода. Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) доказа, че унищожава патогените във водата и той се ширеше в индустрията – за дезинфекциране на месото, за търговски и за комунални цели. Но Джим Хъмбъл стига до извод, че след като ММС чисти водата от всякакви бактерии, микроорганизми и патогени, може да го направи и с водата в тялото.

Джим Хъмбъл се натъква на хлорния диоксид при златотърсачна експедиция в горите на Британска Гвиана, когато излекува от малария двама от екипа си. Оказва се, че хлорният диоксид оксидира молекулите с ниско pH, каквито са анаеробните микроорганизми, вируси, паразити, токсини и отлагания от тежки метали, които се натрупват в човешката тъкан и не влияе на здравите клетки. Раковите клетки също имат ниско pH. „Не си мислете, че хлорният диоксид е хлор. Хлорният диоксид убива патогените чрез окисляване, а хлорът убива патогените чрез хлориране”, обяснява Джим Хъмбъл. При хлорирането, хлорът се комбинира с патогените и създава различни химични съединения, опасни за човешкото тяло в много случаи. Хлорният диоксид унищожава чрез оксидиране. „При него молекулите на патогените се разкъсват и не създават други комбинации. Те се разпадат и се изхвърлят от тялото”, убеден е Джон.

Опасен или не

„Някои хора смятат, че хлорният диоксид е силен дезинфектант и е опасен за прием през устата. Не съм чувал той да е нанесъл вреда при дози, близки до препоръчаните. Не мисля, че е възможно. Аз го използвам в практиката си за лечение на моите пациенти”, казва д-р Джон Хомастън от Тихуана, Мексико. „Д-р Шуслер от Швейцария лекува успешно малария и ХИВ с хлорен диоксид и хомеопатични лекове. 7 от 10 негови пациенти са излекувани”, обяснява Андреас Калкер (учен, изследовател, изобретател на новото поколение ММС – ЦДС и дясна ръка на Джим Хъмбъл), който се сбогува с артрит на китката благодарение на това съединение.

„Попадайки в организма, хлорният диоксид се разгражда на хлорид и хлорад, от който се образува хипохлорна киселина, известна като белина. Именно по тази причина Агенцията по храните и лекарствата на САЩ забранява неговото приложение като лекарство за вътрешна употреба”, пък е убеден доц. д-р Радослав Радев - хоноруван преподавател по фармакология в Медицинския факултет при Тракийски университет в Ст. Загора.

важно

При всички случаи е важно да се знае, че бутилката с ММС не бива да се излага на пряка слънчева светлина, тъй като може да се пръсне и да причини изгаряния. Неразреден ММС не бива да попада върху кожата за повече от 10 секунди, защото причинява леки изгаряния.

 

Съветваме ви да не предприемате самолечение, а първо да се консултирате със специалист.