Отборът на Ботев (Пловдив) е потърсил помощ от един от най-богатите българи, пише Sportal.bg. Името му се пази в тайна, но наскоро човек от ръководството се е свързал с въпросния бизнесмен с молба да помага за издръжката на клуба. „Канарчетата“ изпитват сериозни затруднения с финансирането, тъй като Румен Чандъров се оттегли след поведението на част от феновете.

Ботев все пак ще поеме глътка въздух в първите дни на Новата години, тъй като тогава Лудогорец ще преведе парите по трансфера на Жоао Пауло. Въпреки това средствата едва ли ще стигнат до лятото. Именно поради тази причина ръководен фактор е положил усилия да намери нов инвеститор, който да помага на Георги Самуилов. На този етап не е ясно дали молбата му ще бъде удовлетворена. Приоритет пред Ботев е изграждането на „Колежа“ и затова в Пловдив все по-упорито се говори, че Чандъров се е заел с тази задача, но не го обявява официално. Усилията му обаче са насочени изцяло в тази посока.

Sportal.bg съобщава още, че шефовете на Ботев вече са осигурили финансирането на „Колежа“. Босовете на „жълто-черните“ са постигнали споразумение за кредит от банка, който ще бъде отпуснат веднага щом се разрешат проблемите със стадион „Христо Ботев“. Не е тайна, че ръководните фактори на клуба искат развалянето на сегашната концесия и обявяването на нова. Очаква се Общината в Пловдив да съдейства на популярния пловдивски тим.

Идеята е вноските кредита да бъдат погасявани от приходите, които ще носи новото съоръжение. Запознати твърдят, че „канарчетата“ не действат на сляпо, а са начертали план за новия стадион. Освен от продажба на билети и артикули, ще влизат сериозни приходи от концерти, кафенетата, ресторантите и конферентните зали на стадиона.