Окръжна прокуратура- Пловдив внесе обвинителен акт срещу частния съдебен изпълнител Атанас Атанасов за присвояването на над 736 000 лв. за периода от септември 2007 до юли 2013 година. Става дума за пари на длъжници, внесени по 33 движени от него дела, които юристът е обсебил за лична полза.

Той е плащал с тях задълженията си към данъчните, към Камарата на частните съдебни изпълнители, дори битовите си сметки е уреждал с тези пари. Атанасов работи като частен съдебен изпълнител от 2006 година, съгласно Закона за частните съдебни изпълнители той е трябвало да има най- малко една специална сметка на свое име в банка за парите, които получава от осребряване на имуществото на длъжници. Той е открил такива сметки в четири банки.

Дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители го лиши от правоспособност през ноември 2012 година за срок от три години, Върховният касационен съд потвърждава това решение. След като няма право да практикува, съдебният му архив е прехвърлен на негов колега със заповед на министъра на правосъдието.

През октомври 2014 година Камарата е била уведомена, че в специалните сметки на Атанасов не достигат средства. Тогава става ясно, че длъжниците внасят пари по 33 дела, но те не стигат докъдето трябва, а остават за него.