Трима мъже на възраст от 36 до 42 години са задържани на автомагистрала „Тракия“, докато са подготвяли сделка с над 8 кг. амфетамин. Акцията е била проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив и с участието на ГД БОП – София и отдел „Криминална полиция” – Пловдив.

На тримата са повдигнати обвинения за притежание, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в особено големи размери.

Спрямо всеки един от тях, с определение на Окръжен съд – Пловдив от 18 декември е била определена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева.

Вчера в София, по същото дело, е бил задържан още един мъж на 49 години, съпричастен към извършване на престъпленията, предмет на разследване. В дома му са били намерени и иззети кокаин и „мостри” на таблетки амфетамин. Към момента същият е задържан за срок от 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения и да бъде поискано вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Преди пристъпване към задържане на четиримата, разработката на ГД БОП – София е продължила над месец и половина. Разследването по случая продължава.

 

Снимката е илюстративна.