Реал (Мадрид) победи Кашима Антлърс с 4:2 след продължения във финала на Световното клубно първенство и завоюва трофея.

Карим Бензема откри резултата в 9-ата минута, след като остана непокрит при отбит удар на Лука Модрич от вратаря на Кашима. Шибасаки изравни в 44-ата минута, а в 52-ата изведе тима си напред с удар извън наказателното поле. Кристиано Роналдо изравни от дузпа в 60-ата минута, а в следващата атака можеше да изведе "белите", но предпочете да стреля, вместо да подаде на двама свободни съотборници.

Португалецът пропусна още един шанс десет минути преди края, докато Кашима също пропиля чудесна възможност да вкара, но Навас спаси удара на Фабрисио, а в добавеното време на мача и Ендо пропусна да порази вратата на Реал.

Полемики в края на мача предизвика решението на рефера да не покаже втори жълт картон на капитана на "белите" Серхио Рамос, макар да посегна към джобчето си.

В продълженията Кристиано Роналдо успя да преодолее вратаря на японците в 98-ата минута, след като бе изведен от Карим Бензема, а малко след това Уеда удари напречната гредата на вратата на "белите" след удар с глава. Кристиано Роналдо сложи точка на спора с трети гол, след като удар на Кроос се озова в краката му и от няколко метра оформи крайното 4:2.

Реал спечели втората си купа от турнира в новия му формат, докато японският Кашима пък влезе в историята с изиграния финал като първият тим, който не е континентален шампион, но стига до битката за трофея.