Съндърланд направи трогателен жест към един от най-малките си фенове и направи петгодишния Брадли Лоури част от мача срещу лидера Челси от Висшата лига. Детето изживя един от най-невероятните мигове в своя живот и трогна всички на стадиона и пред телевизионните екрани. Малкият Брадли е болен от неизлечима форма на рак, а в битката за живота му се включиха и други футболни клубове като Евертън. Той беше зарадван с възможността да излезе на терена като истински футболист и да сбъдне една от последните си мечти да отбележи гол за любимите си "черни котки". Неотдавна Брадли споделил с майка си, че сънува как вкарва гол с екипа на Съндърланд, а от клуба сбъднаха този сън.

„Сините” от Лондон също се включиха в историческия момент. Бразилският им нападател Диего Коста заедно с вратарят Асмир Бегович помогнаха на малчугана да вкара гол за историята, който за пореден път показва, че футболът е много повече от една игра.

Брадли Лоури вкара попадението на загрявката преди срещата, спечелена от Челси с 1:0, а след това изведе двата тима на терена, прегърнат от нападателя на домакините Джърмейн Дефоу. В 5-ата минута на мача на екраните на стадиона Лоури се появи с екип с №5 и всички зрители го аплодираха.

Брадли може завинаги ще остане на пет, тъй като според прогнозите  на лекарите му остават само няколко месеца живот. Това беше една от последните му публични появи, тъй като се очаква имунната му система много да отслабне и той да не може да се среща с хора.