Отборите на Локомотив (Пловдив) и Славия завършиха при резултат 1:1в двубой от 19-ия кръг на Първа професионална лига. Първото попадение в срещата падна в 9-ата минута, когато след центриране от ъглов удар, опитният Кирил Котев се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата зад Стергиакис. В края на първата част Божидар Васев изравни след далечен удар и неумела намеса на Ясин Ел Харуби.

Шампионът на България за 2004 година, който се възроди под ръководството на местния любимец Едуард Ераносян, бързо поведе в резултата. След центриране от ъглов удар включилият се в предни позиции централен защитник Кирил Котев се извиси над всички и с глава прати топката зад Антониос Стергиакис. В минутите след попадението на опитния бранител обаче гостите от София бяха тези, които поставиха под напрежение противниковия вратар.

Футболистите на Владимир Иванов пропуснаха няколко добри възможности да изравнят резултата след пропуски на Николай Димитров и Калоян Кръстев. Пробив отляво на Хичо в 29-ата минута пък завърши с изключителен удар от неудобен ъгъл, който обаче бе отразен вещо от Ясин Ел Харуби. В ответната атака играчите на Едуард Ераносян можеха да удвоят аванса си, но след удар на Димо Бакалов топката срещна напречната греда.

След множеството възможности за гол пред вратата на “черно-белите” най-старият столичен клуб все пак стигна, макар и по изненадващ начин, до изравнително попадение. В 43-ата минута Божидар Васев бе в прегръдките на съотборниците си, след като мароканският страж на Локомотив се намеси неумело след негов изстрел извън пределите на наказателното поле.

В средата на второто полувреме Дани Кики удари нова греда за състава на Локо Пд. Халфът стреля хубаво от средна дистанция, но след намеса на вратаря на белите топката се отклони в напречната греда.

Дани Кики успя да прониже противниковата врата в продължението на мача, но съдята отмени гола за игра с ръка, която е видял.