Куклен бил потресен! Потресен от трите измръзнали трупа на възрастна жена и двете и деца. Срам! Срам за кметицата, срам за всеки един жител на Куклен, срам за цялата ни държава!

Всички до един потресени! Потресени, ама за 24 часа и после продължаваме напред. По-скоро надолу! Старицата преди 3 години видимо грохнала. Цял живот отдала на това да се грижи за децата си инвалиди! 3 дни били нужни на социалните, да им направи впечатление, че възрастната жена не взима храната си от кухнята. Кметицата и тя потресена. Ицко (починалият мъж) бил талисмана на Куклен. Според разследващите починал последен. А е можело да бъде спасен, вероятно и сестра му. То и за какво да го спасяват, след като майка му е издъхнала! Единствената в цялата държава, която се е грижила за него и сестра му! И да ги бяха намерили, какъв ли живот ги очакваше без единствената им опора? Никакъв! Има ли в България институция, която щеше да се погрижи за тях? НЕ!

Знаете ли, колко деца, мъже и жени в неравностойно положение разчитат единствено на клетите си и грохнали майчици? Сигурно не знаете! Адски много! Знаете ли, кой е най-големия страх на тези майки? Страха, че децата им ще умрат само няколко дни след тях, защото няма, кой да им подаде ръка! И това е така, защото всяка клета и грохнала майчица, отдала живота си на такива деца, знае добре, че няма гражданско общество, няма общини, няма държава, няма институции!

Не бъдете потресени, а бъдете хора! Не подминавайте тези, които лежат на измръзналия тротоар и протягат с ръка към вас. Вашите 5 лева за цигари, за тях са богатство. Ние - хората, сме единствения им шанс. Защото държавата я няма, няма я и кметицата!

Това е държавата ни, това сме ние! За държавата е късно! За нас - все още има шанс. Минимален!