Ето я пловдивчанката заловена с наркотици за 125 бона (СНИМКИ)

Ето я пловдивчанката заловена с наркотици за 125 бона (СНИМКИ)

Даниела Голева (26г.) от Пловдив е младата жена заловена при спеакция в квартал Тракия миналия четвъртък. Заедно с нея бе закопчан и холандския гражданин Херберт К.

Вчера пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ на двамата партньори , за това, че на 1.12.2016 г. са държали в съучастие с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери.  Стойността на намерените у тях наркотични вещества възлиза на над 125 000 лева.  

Припомняме, че миналият четвъртък двамата обвиняеми бяха задържани в квартал Тракия след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив акция на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив, в момент, в който са пренасяли в лек автомобил „БМВ” 4 700 грама метаамфетамини /екстази/ и над 50 грама кокаин.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Херберт К. и Даниела Г.

За престъплението, в извършването на което са обвинени, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Херберт М. и Даниела Г. са автори на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление и да се укрият, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”. 

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 13 декември от 10 часа.

Напишете коментар
captcha

Виж още

На 11 април „мъртвото“ слънчево петно AR2987 изригна. То отдели
Няма да е необходимо осигурените лица да представят документи пред НОИ за
Тежкотоварен камион се обърна на магистралата между София и Пловдив, предаде
Левски подписа договор с холандския нападател Найджъл Робърта. Срокът на
ВМРО издига Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Утре той ще бъде
Запеканка с извара необходими продукти: 500 г извара 1 яйце