Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Сеевим А., на 32 г., за това, че при условията на продължавано престъпление противозаконно повредил чужда движима вещ.

Обв. Сеевим А. притежавал лек автомобил, марка „Форд Мондео“. На 24 февруари 2015 г. той паркирал колата си на ул. „Карловска“ в гр. Пловдив, защото трябвало да посети лекарски кабинет. По-късно наблизо спрял лек автомобил, марка „Опела Астра“, като водачът паркирал така колата, че затруднявала излизането на тази на Сеевим.  Обвиняемият се върнал и се ядосал, че няма да може да потегли безпроблемно, заради което започнал да рита гумите на другия автомобил и го бутал, за да може да активира алармата и да привлече вниманието на неговия собственик. Тъй като това не се случило, Сеевим А. още повече се афектирал. Той успял да изкара с няколко маневри своята кола, след което слязъл и нанесъл няколко ритника по предната и задната врата на другия автомобил. После се качил в своя автомобил, но не потеглил веднага. Не след дълго слязъл и нанесъл удар в областта на задната врата на лекия автомобил, марка „Опел Астра“, вследствие на което се счупило задното обзорно стъкло. След това  Сеевим А. си тръгнал, като действията му били документирани от охранителни камери, монтирани на близка сграда.

По делото е била назначена и изготвена авто-оценъчна експертиза, от чието заключение е видно, че стойността на нанесените щети на автомобила са общо 430 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.  

 

Снимка: Архив