Как ще реагирате, ако получите 101 рози? Замисляли ли сте се? А 1001? Може би трябва да го направите, защото това са най-актуалните букети напоследък, споделят от цветария „Fleur” в Пловдив. Разбира се 101 рози са по-често търсения букет и все повече дами под тепетата , а и не само, се радват на такава изненада. Буквално пред мен бе направен и поредния такъв подарък, който по-късно щеше да бъде в ръцете на щастлива жителка на града.

Начало

Магазинчето за цветя отваря в Капана преди по-малко от година, но фирмата, създадена през 1997 година, е с изключително богат опит в бранша, както в онлайн продажбите, така и в директните.

„Фирмата стартира още през 1997 година заедно със добрите и лошите моменти, които съпътстваха страната и икономиката  тогава. А идеята да направим магазин в Пловдив дойде, след като онлайн поръчките от града започнаха да се увеличават  и трябваше да имаме и физически магазин, който да предложи нашите продукти. След  София, където  имаме три обекта, а в Бургас и Варна по един, сега вече имаме и тук.”, посочи собственикът на веригата Борислав.

Магазинчето залага на предлагането на рози, това се вижда още от пръв поглед. Към тях в по-малко разнобразие се забелязват и сезонни цветя. Но със своите над 15 разновидности на бодливите цветя „ Fleur” спокойно може да се нарече „царството на розите” в Пловдив.  За разлика от другите магазини тук розите пристигат от далечна Кения, а масово в останалите обекти се зарежда от Холандия. Хубавото на кенийския вид е, че той има по-голяма издръжливост.

Освен магазините в цялата страна фирмата предлага и онлайн поръчки, като дори те са нейната „сила” . Десет онлайн магазина, собствени куриери и партньорства с други сайтове говори за много напреднала етап на развитие в интернет поръчките.

„Обектите може да се въприемат като един вид билборд, защото не всеки клиент се доверява на картинки в интернет. Трябва да ги има , за да може човек да мине, да види, да знае и да се увери, че тцветята  изглеждат по същия начин.” , отбелязва Борислав.

Нещо специално

Наред с единичните бройки и букетите в магазина можете да си поръчате всякакъв вид аранжировка просто трябва да кажете каква е вашата идея. Почти всичко може да бъде направено от цветя от Нила и нейните колежки в магазините. Сами можете да се уверите от снимките в галерията. Мечета направени от красиви хризантеми, зайчета, мишлета, сърца от рози с плодове, букети за мъже  и още много други.

Куриери

От Fleur не работят с куриерски фирми, а имат свои куриери, което допринася изненадата да бъде още по-голяма. Така точно когато трябва (разбира се в рамките на нормалното) и точно където трябва цветята ви ще стигнат до човека, когото желаете.

 

Цветята винаги са били правилен избор да зарадваш една жена. Има и жени, които не харесват цветя, но имате много други варианти в „Fleur” да направите впечатление. Което ме подсеща за реакция на една дама при вида на мечето от хризантеми - „Не харесвам цветя , но това мече може да разтопи всяко сърце”.

„Това, което не можеш да изречеш с думи, можеш да го „изречеш” с цветя”, припомниха от магазина.

 

 

Адрес: ул. Христо Дюкмеджиев 33, кв. Капана

Телефон: 087 858 4800

Онлайн: samorozi.com; florist.bg; ecvete.com

Фейсбук: https://www.facebook.com/Fleur-%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-615526365268438/