Христо Колев - Бащата ще остане в историята на съперничеството между Локо Пд и ЦСКА, като първият старши-треньор извел смърфовете до победа като гости на Армията. Това стана факт след днешната победа на черно-белите с 0:1. Трите точки за пловдивчани идват след 57 мача като гости на червените, в които те имаха едва девет равенства и нито една победа. Дани Кики вкара гола, който донесе сладката победа на черно-белите.

 

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на домакините. В 6-ата минута Рафа Перес сбърка при разиграване отзад и се наложи да фаулира Мартин Камбуров. Райков стреля от фаул, но шутът му от 27-28 метра профуча опасно над напречната греда.

Така се стигна до десетата минута, в която Дани Кики получи пас отдясно в наказателното поле на домакините, навлезе навътре преодолявайки без проблем Рафа Перес и след шут по земя с десния крак не остави шанс на Конов - 1:0 за Локо Пд.

Само 120 секунди по-късно смърфовете като по чудо не вкараха втори гол. След бърза контраатака последва центриране отляво към Мартин Камбуров, който шутира в аут от 4-5 метра.

В 16-ата минута домакините можеха да изравнят. Тогава Станислав Манолев центрира опасно от аутлинията, защитник на пловдивчани чукна топката, която отиде в непокрития Симао, но португалецът шутира от 6-7 метра в тялото на Ел Харуби. Малко по-късно Преслав Йорданов получи тличен пас в наказателното поле, спря си топката на гърди, но без да иска си я бутна с глава, след което не успя да отправи удар от воле с левия крак.

В 19-ата минута таранът на червените можеше да се ренаншира, когато опита да вкара със задна ножица, но топката се отби в тялото на Котев и излезе в корнер.

До края на полувремето ЦСКА-София натисна сериозно своя противник, но не успя да реализира. Първо опасен шут на Диого Виана бе избит в корнер от Ел Харуби. После на два пъти и Преслав Йорданов стреля на два пъти с глава, но в аут.

В 51-ата минута и Манолев опита да вкара, но изстрелът му от фаул бе спасен от Ел Харуби. Петнадесет минути по-късно Давид Симао шутира, но в аут. Секунди по-късно Педро бе близо до изравнителен гол, когато Ел Харуби увисна, но Котев изчисти пред голлинията.