Бившият шеф на емблематичната свиленградска митница е простреля гробар заради жена, съобщава скандални подробности "Телеграф". Павел Лилянов, който е бил и зам.-кмет на града на коприната, вдигнал чифтето и открил стрелба в събота вечерта. Едва рано сутринта в неделя спецчасти с автомати и бронежилетки щурмували дома на Лилянов и го арестували, тъй като се знаело, че митничарят има буен нрав и е агресивен, когато се ядоса. Лилянов, който оглавяваше митница Свиленград в средата на 90-те години на миналия век, се вбесил жестоко, след като разбрал, че приятелката му Атанаска е отишла да пие с местни роми. Те обитавали горичката до ул. „Граничар”. Лилянов отишъл там около 21:30 ч. и започнал да търси Атанаска. За секунди обаче ядът му достигнал крайната си точка и с думите „Ваш`та мама циганска, открил стрелба срещу елховските роми, които се черпели с алкохол в този момент. Гробарят Сашо бил ранен при стрелбата.

Една от сачмите се забила в крака на Сашо, а кожата на другия буквално била смъкната в областта на подбедрицата заради изстрела почти от упор. Линейка взела Сашо и го откарала в болницата в Хасково, потвърдиха от Спешна помощ, цитирани от „Телеграф”.

В същото време свиленградската полиция била вдигната накрак, тъй като всички в града знаели, че Лилянов става агресивен, когато е ядосан или под заплаха. Освен това бил отличен стрелец, споделиха негови приятели.

За да хванат без жертви и стрелби бившия митничар, спецченгетата щурмували дома на Лилянов около 7 ч. призори вчера и го задържали без каквато и да било съпротива. Прокуратура ще уточнява тепърва какви обвинения ще повдигне срещу Лилянов.

Съседи на ексшефа споделиха вчера, че вече са свикнали с буйния му нрав. „Явно нещо му има, защото нонстоп обяснява, че е човек на руските тайни служби и има неограничени възможности”, споделиха местните.

Преди повече от 5 г. Лилянов отново се забърка в екшън, като стреля с автомат във въздуха в село Маджарово. Наложи се чак ченгетата да го гонят до участъка в Харманли, където Павел сам се предаде.