Бях поканен за пореден път, за да бъда унижаван и подиграван по поръчка на началника, в случая - от една доста разголена и непристойно облечена „журналистка“. Това написа в официална позиция евродепутатът и бивш журналист Николай Бареков днес, след като напусна студиото на bTV след провокиран от самия него скандал.
Жалката истина е, че големите български телевизии никога не биха допуснали неудобен човек като мен да им каже истината в очите, а именно, че царят е гол. След второто идване на ГЕРБ на власт, заедно с прислугата им, държавата е повалена, а политическият бардак краде като за последно, за да се спасява поединично, разсъждава по-натам в писмото си лидерът на ББЦ, неясно в каква връзка с това, че нарече краката на водещата "баджаци".

Доста ми е импруувнат английският.

Той изразява съжалението си, че не се получило интервю, но самата водеща и нейните началници не предвидили да има такова."Занимавате се с английския на Бареков (за себе си в трето лице, ед . ч. - бел.ред.), при положение че държавата е пълен батак." Така той реагира в студиото, когато водещата на "Тази неделя" Жени Марчева опита да го накара да преведе произволно заглавие и част от материал от The Times - вестника, с който се снима във фейсбук. - Не, няма да участвам в изпити - развика се той, когато на видеостена показаха част от дописка. - Моля те, едно изречение да прочетеш или да го преведеш - продължи Марчева, с която си говореха ту на "ти", ту на "госпожо". - Г-жо Марчева, нито ще участвам... Оставям хората да се насладят на хубавите ви баджаци тази сутрин. - На хубавите ми... какво - скандализира се водещата - Баджаци! След което той си тръгна от студиото - нещо, което бе заплашил, че ще направи още като стана въпрос за английския му.

Бареков се похвали, че английският му е "импруувнат", но се уплаши да го докаже

Преди това евродепутатът заяви, че за две години английският му е много импруувнат.