Рано сутринта слизате на някои от спирките на "Тунела - Север" в Пловдив, отивайки към Капана или Главната, но все още ви се спи и искате да се разсъните - няма проблем! Нов кофишоп в близост до подлеза предлага страхотно кафе и разнообразие от фрешове за добро начало на вашия ден или просто да се заредите с енергия следобед. Ако нямате любима марка кафе може да ви отнеме няколко минути да си изберете, кое от всичките осем вида да си поръчате. При фрешовете, както споменахме, дилемата не е по-малка.

Преди четири месеца двама младежи - Миро и Енчо решават да започнат свой бизнес. Първоначалната идея на двамата пловдивчани е, те да отворят местенце, където да продават само кафе, смути и фрешове, но впоследствие решават да заложат на разнообразие като видове продукти. Като за начало наемат въпросното помещение веднага след като го посещават за първи път или "Любов от пръв поглед", както казва Енчо. След отварянето до ден днешен те не спират да се развиват опитвайки се да предоставят всичко, което клиентите им търсят.

Пълно разнообразие

Всеки един продукт, който се предлага в шопчето, върви заедно с всички свои разновидности. Важно да се отбележи е, че в магазина има и много т. нар. Health продукти или здравословни продукти като снаксове, изделия без глутен, протеинови барове.

Удобно място, удобно време

Понякога когато ви се налага да тръгвате за работа в ранни зори,  повечето обекти все още не са отворили врати и така може да изгубите ценно време само, за да намерите откъде да си купите чаша кафе, чай или фреш. Такъв проблем при магазина на Миро и Енчо няма. Точно в шест сутринта рекламите грейват, машините са включени в очакване на първите клиенти. Вечер обекта работи до 22:00 часа. Разположението на магазина също е много добро. Голяма част от хората, които излизат от близкия подлез минават покрай обекта.

"Семеен бизнес"

"Освен ние двамата още два души помагат и също работят тук. Нямахме трудности да ги привлечем" , смее се Енчо. "В кърпа ни бяха вързани от преди", допълва също с усмивка Мирослав. "Всъщност става дума за моята приятелка и неговия брат. Направо си е семеен бизнес" , разяснява Енчо.

 

Стратегията на двамата пловдивчани е простичка - качество и разнообразие. Те искат продуктите им да са на ниво, защото това е един от най-сигурните начини да накараш клиента да се върне отново при теб. До момента те се справят в това си начинание. Сега се стремят да създадат навик в новите си клиенти и така да ги превърнат в редовни.

Младежите споделиха, че разликата от това да работиш за някой друг и да работиш за себе си, е огромна.

"Влагаш повече, работиш повече. Но не само това. Удовлетворението, което чувстваш, когато хората оценят усилията ти и са доволни, е страхотно.", отбелязва Енчо.