Искате ли да прекарате едни от най-интересните си 60 минути? Не ви се ходи на кино и кафетата вече са ви писнали? Искате ли да разгадавате логически загадки, да проверите своите аналитични умения? Има такова място и това е Escape zone "Тайната на професора". Това е игра, където всичко зависи от твоите умствени способности и логично мислене. Каква е вашата задача?

Действието се развива през 80-те години. Известен професор е намерен убит в своя кабинет. Семейството му тайно наема екип от частни детективи (в случая това сте вие и вашите приятели), които проникват на мястото на местопрестъплението, за да разберат какво точно се е случило. Разполагате само с 60 минути преди да се върнат полицаите. Интересното е, че историята, на която е базирана играта е по действителен случай.

Това е една от тъй наречените стаи със загадки, във всяка от които темите вътре са различни. В София те са повече от 60, а тук играта тепърва набира популярност. Пловдивска версия на главоблъсканицата е дело на Александра Генова. Тя е само на 25 години. Родена е под тепетата. Идеята на пловдивчанката идва, когато тя  учи в УНСС и редовно посещава стаи със загадки в столицата. Увлечението й към логическата игра е толкова голямо, че тя дори влиза в "мистериозни стаи" извън пределите на България. С времето играта се првръща в нейно хоби, а впоследствие тя решава сама да създаде такава стая. За помещение избира е една от старите сгради на булевард "Руски" и в края на май тази година най-загадъчните четири стени в Пловдив вече са факт.

За играта

Важно е когато си запазите час за стаята със загадките да идете 10-15 минути по-рано, за да може Александра да ви разкаже историята за професора, която ще ви помогне да разгадаете заплетения случай. После влизате в стаята и играта започва. Минималният брой участници е двама, а максималния петима. Хубавото е, че играта може да бъде пригодена, както за малки (8-13 год.), така и за големи (14- безкрай). През този един час основната ви цел е да разкриете какво точно се е случило с професора за възможно най-малко време. Играта приключва когато мистерията е разбулена или когато ви изтеката 60-те минути. Рекордът за бързина се държи от софийски тим, който е успял да се справи със задачата за 30 минути. Има в много случаи, където загадката остава неразкрита. При дискомфорт всеки от участниците може да излезе от стаята на момента.

"Много родители остават доволни, че са си докарали децата тук на рожден ден. Много се забавляват, а и ги кара да мислят. Цели семейства също идват екипи от фирми и правят тиймбилдинги по този начин. Основната идея е да се работи в екип. Ако не се работи заедно, не могат да се преодолеят загадките. Като наблюдавам участниците и има изявен лидер, той обикновено пречи като опитва сам да свърши всичко.", споделя Александра.

Младата пловдивчанка е поредното доказателство как човек може да работи това, което обича да прави. А ако искате да разберете повече подробности за нейната загадъчна стая просто си запазете час!

 

 

Адрес: бул. "Руски" 48

Телефон: 0899 887 807

Фейсбук: