Локомотив Пловдив мина през стадион Лазур в Бургас като през малка гара и отнесе трите точки към Пловдив! Отборът на Нефтохимик не показа никакви аргументи, че може да се противопостави на гостите си в черни екипи и смърфовете с лекота победиха с 2:1 с попадения на Райнов и Бакалов през втората част. Лошата навина в лагера на черно-белите е контузията на Ванчо Траянов, който напусна терена накуцвайки в края на първото полувреме.

Първата възможност в мача се откри пред Иван Вълчанов. Крилото получи шанс да стреля от пряк свободен удар в 3-ата минута, но опитът му бе много слаб, за да затрудни Ел Харуби.

Резултатът бе открит от гостите в 61-ата минута, когато при едно изпълнение на корнер топката стигна на задната греда до Веселин Марчев, който я върна в малкото наказателно поле, където дебнеше Мартин Райнов, за да я прати в мрежата. Осем минути по-късно резултатът стана 2:0 в полза на гостите. При една изритана топка към наказателното поле на бургазлии Димо Бакалов изпревари вратаря Янко Георгиев и довкара кълбото в празната врата.

В самият край на мача Венци Христов от домкините наниза красив гол от пряксвободен удат във вратата на черно-белите, но за повече шейховете нямаха сили.