Ботев Пловдив с лекота подчини градския си съперник Локомотив в дерито при 15-годишните, което се игра на базата на канарчетата в Коматево днес! Момчетата на Георги Недевски, бяха сюрпризирани още в 20-ата секунда, когато за Ботев бе отсъдена дузпа. Въпреки, че тя бе пропусната от домакините, черно-белите като че ли се стреснаха и до края на полувремето мача се игра само пред вратата на гостите. В малкото случаи, в които Локо Пд стигаха до топката, те я чистеха в предни позиции или се опитваха с дълги пасове да изненадат съперника си. В средата на полувремето най-логичното се случи и Итов от домакините изведе Ботев напред в резултата. Жълто-черните удариха и греда през първите 45 минути.

На полувремето коментарите за играта на черно-белите и от феновете на двата отбора бяха съсипващи за тима воден от Недевски. Родители на деца от школата на Ботев не можеха да познаят тима на смърфовете. "Този отбор е един от най-качествените като единици, но толкова беззъби и гипсирани не сме ги виждали", коментира родител на дете на жълто-черните. "Седма година не може да нареди отбора! Имаме играчи желани от всички най-добри школи в страната, а не можем да станем отбор", беснееше родител, който наскоро е преместил детето си в друг отбор. "Явно Сами Мехмедов, за когото чухме, че е напуснал, за да дири късмета си в чужбина, сериозно липсва на селекцията", кометираха други, чу репортер на Glas.bg.

На полувремето Недевски явно бе взел мерки да промени поведението на неговите футболисти на терена и играта се поизравни. Единствените два удара в посока на вратата на жълто-черните обаче бяха дело на бранители в черно-бели фланелки. В средата на полувремето, изнервени от слабата продукция, фенове на гостите решиха да си го изкарат на съдията, който подмина без картони няколко по-груби влизания на играчи на домакините. Това накара родители на деца от тима на Ботев също да подскочат като ужилени, но намесата на сотаджиите предотврати по-сериозни разправии.

В даденото от съдията продължение Мерд отбеляза втори гол за Ботев Пловдив, с който жълто-черните подпечатаха победата си.

Така може би най-качествният набор на Локомотив Пловдив загуби безславно най-важния си мач от началото на сезона и позволи на Ботев Пловдив да ги изпревари в класирането, в което до момента черно-белите деляха първото място с Марица след 2 поредни победи срещу отборите на Черноморец (0:1) и Левски Карлово (5:0). За шефовете на тима от Лаута остават надеждите, че отборът на Локомотив Пловдив родени 2002 година някога ще бъде подреден по правилния начин, практиката селекцията да се прави от родители ще бъде преустановена, а Георги Недевски ще накара силните единици да заиграят като добре смазана машина. А можи би само с надежди няма да се получи и ще трябва да се премине към действия!

 

Недоумение сред родителите буди тазгодишната селекция в Локомотив Пловдив U15. "Превърнахме се в Ботев 2. Който изгонят от Коматево за некадърност, ние го прибираме и става титуляр при нас. Днес срещу жълто-черните играха 4 момчета закърмени с черно-бялата идея, всичко друго е от Ботев", гневеше се родител след последния съдийски сигнал. "Халфът Сашко Лебанов 1 година не е играл в Ботев. Сега е несменяем титуляр в Локомотив Пловдив", дава примера родителят.

 

Тази година Георги Недевски привлича централния нападател от Лом Събчев. Момчето прави впечатления с доста излишни килограми, но треньорът настоява, че е национал и го настанява в пансиона на черно-белите. След първите 3 мача от сезона Събчев няма отбелзан гол. Черно-белите бият като гости в Бургас Черноморец с 0:1 с попадение в последите минути дело на защитника Християн Петров, който е и капитан на отбора и желан от редица грандове в България. "Ако не са защитниците сме умрели. Традиция при нас е, те да вкарват попаденията", споделя наш източник от Лаута. По време на тренировките на г-н Недевски се набляга изключително на защитната игра. На 15 години ще създаваме новия Чико. Централен бранител, който бе нарочен за освобождаване, бе преквалифициран във вратар и вече е титуляр в дерби с Ботев Пловдив и то като гости. "Двамата вратари, които са от години в Локо Пд явно нямат място в тима", споделят запознати, като добавят факта, че въпросното дете е роднина на друг треньор от школата на черно-белите.


Родители се гневят, че Георги Недевски се инати по редица върпоси. "Когато каже че нещо е бяло, не можеш по никакъв начин да го убедиш, че то е черно. Имаме си любимци всяка година и си играят само те. Не се гледа КПП, не се гледа показаното в тренировките. 3 мача подред групата за мачовете е една и съща! Няма мърдане встрани. На няколко деца в отбора не се правят забележки, за да не им падне самочувствието. Същевременно други деца, на които им пука за отбора, не подушат терен. Но така е, имаме най разбиращият треньор, най-знаещият..."

 

Кой  всъщност е Георги Недевски? Юноша на Локо Пд с едва няколко мача в първия отбор на тима, дошли по времето, когато един от родителите на тогавашния прохождащ във футбола играч е главен счетоводител на президента на клуба. Като треньор, преди да се закотви в Локомотив Пловдив, Недевски има 3 месеца в Брестник и два в Евроколеж. В момента е сред звездите на ветераните на черно-белите.

 

Името на Недевски се свързва и с кръга "Авеню", който стана известен с пристигането в школата на Локо Пд на Митко Джоров, който въведе специално правило случващото се в школата да не бъде коментирано по кафета, визирайки именно това заведение. Критици на Недевски твърдят, че именно кръга "Авеню", на по кафе, реди съставите в няколко набора от черно-бялата школа.

 

Glas.bg ще продължи да бърка в раната, докато родителите на децата от този набор не се убедят, че отборът, в който има изключително много талантливи деца, е поел по правилния път за развите на черно-белите кадри.