Топлата ваната е чудесна, за да се отървете от стреса, а множество изследвания показват, че дори и по-ефективна от някои лекарства ... Прочетете и още някои причини, поради които топлата вана би трябвало да бъде в списъка между най-прироритетните Ви неща, пише zajenata.bg.

Помага при проблеми с псориазис  

Топлата вана с няколко супени лъжици зехтин или кокосово масло ще донесе облекчение на всички онези, които имат проблем с псориазис. Маслото ще освежи и хидратира кожата, премахвайки излишните мъртви клетки. Все пак, имайте предвид, че от 10 до 15 минути на ден във ваната са напълно достатъчни. В противен случай, ще изсушите кожата въпреки наличието на маслото.

Успокоява сухата кожа

Вземете една чорапи и го напълнете с овесени ядки. Завържете чорапа и го пуснете в топлата вана и се изкъпете след 15-на минути. След това лечение кожата Ви ще бъде значително по-мека и по-хидрирана. 

Ще си осигурите здрав сън  

Когато вечерта си легнете в студеното легло, това подсказва спад на температурата на тялото и производството на мелатонин, който е много важен за съня. Именно поради това е добре да се изкъпете точно преди да си легнете, защото топлата вана или душ временно ще се повишат температурата на тялото, така че по-лесно ще заспите.

Стимулира работата на мозъка

Добавете етерично масло във ваната и с това ще мобилизирате работата на мозъка.

Ще Ви помогне да се преборите с настинка 

Топлата вана може да почисти вашите дихателни пътища и да успокои болката в тялото, която се явява като следствие от настинка или грип. Освен това, ще се насърчи освобождаването на ендорфин и прочие, който ни помага да се преборим с болката.