10-годишната сестричка на единия от деветимата огнеборци, загинали в московския пожар, Павел Марочкин спечелила наскоро конкурса „Моят герой”, като разказала за работата и смелостта на своя брат. Това съобщи life.ru.Анастасия разказала, че много се гордее с него, защото той винаги се притичва на помощ и спасява хора в беда. Тя нарисувала и портрет на брат си.


 
Ученичката пише, че за нея Павел е герой: „Веднъж се замислих над израза: „Герой на нашето време”. Има ли днес герои? Отзивчиви, смели, силни. Аз точно зная, че има. Огнеборците... Те постоянно се срещат лице в лице със смъртта, сражават се, водят война с огъня” – написала Настя в текста.


 
Детето отбелязва, че за професията на пожарникаря се изискват мъжество, безстрашие и добро сърце. Именно те пристигат на помощ в най-тежките минути, рискуват живота си, за да спасят другите. „Моят брат Павел Марочкин е спасител. Той работи в пожарната част с №59 в Москва. В частта на Паша всички бойци са силни, отзивчиви, сплотени, готови във всеки момент да се притекат на помощ на хората” – казва още Настя. Признава, че брат й често й разказвал за своята работа. „Това му е работата. Тя е трудна и опасна. Целият екип на брата работи при екстремни условия, рискувайки живота си. На тях им се налага да забравят за слабостите и емоциите, да действат решително и бързо. Те работят във всеки миг на денонощието. Моят герой е моят брат! Той е силен, смел, самоотвержен. Той умее да се бори с огъня, да спасява другите, без да се замисля за себе си, да жертва не само своето здраве, но и живота си. Неговата работа е да спасява!” – пише още Настя в своето съчинение.