По 360 лева да поискани от родителите на подрастващите футболисти в Ботев Пловдив за екипировка, научи PlovdivDerby.com. Информацията ни бе потвърдена и от шефа на школата на жълто-черните Николай Киров. "Екипировка ще заплащат всички набори от U14 надолу. Нововъведението няма да важи за наборите, които се състезават в елитните групи (U15, U17 и U19). За да бъдат улеснени родителите, екипировката ще може да се заплати на  вноски в следващите 6 месеца. Такси в школата няма да се въвеждат", ракри Николай Киров. "Причината за това решение е голямото текучество в тези набори. Идват деца, които получават пълна екипировка и след няколко тренировки си тръгват", разкри още Белия.

 

По информация на PlovdivDerby.com нововъдението е спуснато от собствениците на тима. Някои родители вече изказаха недоволството си публично в социалната мрежа facebook. Според тях 360 лева за град като Пловдив, в който средната заплата е 500-600 лева е огромна сума. На родителите био заявявано, че в ДИТ е така! Те обаче не приемат този довод и според тях решението е несправедливо.

 

Припомняме ви, че с идването на Цветан Василев в Ботев Пловдив школата на канарчетата се превърна в притегателен център за младите таланти, не само заради базата в Коматево, но и заради това, че родителите не заплащаха нито такси, нито екипировка, нито подготвителни лагери, нито участия в турнир.